Saunaillan salaatti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kurkku, tuore200 g1/2 kpl  4,4 dl20 kcal1,2 g3,4 g0,2 g1,4 g
Paprika, punainen200 g    51 kcal1,8 g9 g0,8 g4 g
Purjosipuli 100 g1/2 kpl   23 kcal1,8 g2,4 g0,2 g2,1 g
Omena, keskikokoinen 200g200 g1,3 kpl   68 kcal0,4 g14 g0,6 g3,6 g
Makaroni, keitetty, suolaa 650 g  59 rl10 dl628 kcal20 g127 g2,1 g6,4 g
Kinkku, ylikypsä saunapalvi, HK (11g)400 g    360 kcal68 g2 g10 g0 g
Kermaviili (Valio), annos 100g200 g    240 kcal6 g8,2 g20 g0 g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g30 g    6 kcal0 g2 g0 g0 g
Sokeri 8 g2,7 kpl2 tl2/3 rl0,1 dl33 kcal0 g8 g0 g0 g
Suola, annos 3g8 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkopippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1997 g    1431 kcal99 g177 g34 g18 g
Ravintosisältö / annos250 g    179 kcal12 g22 g4,2 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    72 kcal5 g8,9 g1,7 g0,9 g
Keitetään makaronit (3 dl keittämättömänä), pilkotaan vihannekset ja kinkku pieniksi paloiksi ja sotketaan nämä kaikki keskenään.

Tehdään kastike sotkemalla kermaviili ja mausteet keskenään.

Kaadetaan koko sotku pilkottujen jutskojen päälle ja sekoitetaan.

Valmis.