Possu-omenapata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Peruna, keskikokoinen 60g500 g7,1 kpl   300 kcal7,5 g65 g0,5 g4,5 g
Öljyt, oliiviöljy, 13,5 g, 1 rkl2.6 g    23 kcal0 g0 g2,6 g0 g
Porsaan lihasuikale (maustamaton)400 g    640 kcal76 g0 g36 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri, annos 1g3 g    6,9 kcal0,3 g1,1 g0,1 g0 g
Sinappi 15 g 3 tl0,9 rl0,1 dl20 kcal0,7 g2,1 g0,9 g0,3 g
Vesi400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Omena, keskikokoinen 200g300 g1,9 kpl   102 kcal0,6 g21 g0,9 g5,4 g
Hunaja 20 g 2,9 tl1 rl0,1 dl66 kcal0,1 g16 g0 g0 g
Persilja100 g    12 kcal1,4 g1,1 g0,2 g8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1796 g    1183 kcal87 g109 g41 g19 g
Ravintosisältö / annos449 g    296 kcal22 g27 g10 g4,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    66 kcal4,9 g6,1 g2,3 g1,1 g
Kuori ja paloittele 1 sipuli ja 500g perunoita.

Kuumenna öljy padassa ja paista possunsuikaleet.

Lisää sipuli.

Pasiat hetki käännellen ja mausta 1tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1 rkl sinappia.

Lisää pataan 4 dl vettä ja perunat.

Hauduta, kunnes perunat ovat kypsiä, noin 25 min. Lisää pestyt ja paloitellut 2 omenaa sekä 1 rkl hunajaa.

Hauduta hetki, leikkaa persiljaa pinnalle ja tarjoile.