UUNIMAKKARA JA OMENAISET KASVIKSET

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punainen lenkki, Atria, 125242 g    557 kcal21 g17 g46 g1,2 g
Peruna, vanha, kuorittu 277 g4,6 kpl   211 kcal5,2 g43 g0,6 g2,8 g
Porkkana 65 g1 kpl   21 kcal0,4 g3,6 g0,1 g1,7 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g93 g0,7 kpl   19 kcal0,6 g3,5 g0,3 g1,3 g
Punasipuli, kuorittu, 100g35 g0,6 kpl  0,4 dl10 kcal0,5 g1,7 g0,1 g0,6 g
Oliiviöljy annos (Primadonna), annos 10g60 g    494 kcal0 g0 g55 g0 g
Oregano, kuivattu 0.5 g 1/2 tl1/4 rl 1,5 kcal0,1 g0,1 g0,1 g0,2 g
Timjami 0.3 g 0,3 tl0,2 rl 0,8 kcal0 g0,1 g0 g0,1 g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 124 g0,6 kpl   48 kcal0,2 g10 g0,1 g1,9 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
897 g    1362 kcal28 g79 g102 g10 g
Ravintosisältö / annos224 g    340 kcal7 g20 g26 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    152 kcal3,1 g8,8 g11 g1,1 g
1. Kuori ja lohko perunat ja sipulit.

Kuori porkkanat, halkaise ja paloittele.

2. Levitä kasvikset uunivuokaan.

Lisää öljy ja mausteet.

Sekoita.

Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

3.Kuori ja paloittele makkara.

Pese omenat hyvin, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.

4. Lisää makkarat, omenat ja tomaatit vuokaan.

Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja makkarat saaneet väriä.