Taivaallinen mustikkapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Juokseva kasviöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g150 g    1110 kcal0 g0 g123 g0 g
Sokeri 150 g50 kpl38 tl13 rl1,8 dl609 kcal0 g150 g0 g0 g
Keltuainen, 20g, annos 20g40 g    26 kcal1,4 g0,1 g10 g0 g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 30 g  3 rl1/2 dl101 kcal0 g25 g0 g0,4 g
Vehnäjauho puolikarkea 100 g  10 rl1,5 dl343 kcal10 g70 g1,2 g3,5 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 200 g 40 tl13 rl2 dl128 kcal6,4 g10 g7 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu120 g2 kpl   151 kcal13 g0,4 g11 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4 g    16 kcal0 g4 g0 g0 g
Mustikka metsä- 300 g  25 rl5 dl132 kcal1,5 g19 g1,8 g10 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1099 g    2625 kcal33 g280 g154 g14 g
Ravintosisältö / annos110 g    263 kcal3,3 g28 g15 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    239 kcal3 g25 g14 g1,3 g
Valmista ensin täyte.

Sekoita keskenään 1 prk kermaviiliä, kaksi kananmunaa, 0,75 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria ja 5 dl mustikoita.

Tee siten taikina:Vatkaa 150 g juoksevaa kasviöljyvalmistetta (tai voita) ja 1 dl sokeria.

Vatkaa sekaan kaksi keltuaista.

Sekoita 0,5 dl perunajauhoja, 1,5 dl vehnäjauhoja ja 1 tl leivinjauhetta keskenään ja lisää taikinaan.

Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Kaada päälle täyte ja paista uunissa 200 asteessa n. 30 min.