Tomaatti-basilikakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)14 g1/4 kpl  0,2 dl3,7 kcal0,2 g0,7 g0 g0,2 g
Peruna, keskikokoinen 60g125 g1,8 kpl   75 kcal1,9 g16 g0,1 g1,1 g
Oliiviöljy 25 g 5 tl1,8 rl0,3 dl221 kcal0 g0 g25 g0 g
Tomaattimurska 800 g  53 rl8 dl235 kcal4,5 g42 g1,6 g15 g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)23 g    23 kcal1,7 g3,8 g0,1 g0,5 g
Sokeri 3 g1 kpl3/4 tl1/4 rl 12 kcal0 g3 g0 g0 g
Suola, annos 3g1.3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Basilika, tuore 60 g  30 rl4,6 dl16 kcal1,9 g0,6 g0,5 g1 g
Vesi500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1551 g    586 kcal10 g67 g27 g18 g
Ravintosisältö / annos310 g    117 kcal2 g13 g5,5 g3,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    38 kcal0,7 g4,3 g1,8 g1,2 g
Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.