Neppiksen mutakakku
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Marabou Premium 86 % Cocoa | 80 g | | | | | 484 kcal | 6,9 g | 15 g | 44 g | 0 g |
Marabou dark mint tumma suklaa 70% (Marabou), annos 100g | 100 g | | | | | 575 kcal | 6,4 g | 35 g | 46 g | 9 g |
Voi | 200 g | | 40 tl | 14 rl | 2,1 dl | 1451 kcal | 2,4 g | 0,8 g | 163 g | 0 g |
Kananmuna kuoreton | 275 g | 5 kpl | | | | 392 kcal | 34 g | 0,8 g | 28 g | 0 g |
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g | 20 g | | | | | 120 kcal | 4,2 g | 1,3 g | 11 g | 0 g |
Hermesetas -neste | 10 g | | | | | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 10 annosta | 685 g | | | | | 3022 kcal | 54 g | 53 g | 291 g | 9 g |
Ravintosisältö / annos | 69 g | | | | | 304 kcal | 5,5 g | 5,3 g | 29 g | 0,9 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 441 kcal | 7,9 g | 7,8 g | 42 g | 1,4 g |
Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.
Esim 360-400 watilla.)
Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.
Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.
Lisää makeutusjauhetta.
Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.
On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".
Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.
Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.
Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.
Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.
Irtopohjavuoka on hyvä.