Neppiksen mutakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Marabou Premium 86 % Cocoa80 g    484 kcal6,9 g15 g44 g0 g
Marabou dark mint tumma suklaa 70% (Marabou), annos 100g100 g    575 kcal6,4 g35 g46 g9 g
Voi 200 g 40 tl14 rl2,1 dl1451 kcal2,4 g0,8 g163 g0 g
Kananmuna kuoreton 275 g5 kpl   392 kcal34 g0,8 g28 g0 g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g20 g    120 kcal4,2 g1,3 g11 g0 g
Hermesetas -neste10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
685 g    3022 kcal54 g53 g291 g9 g
Ravintosisältö / annos69 g    304 kcal5,5 g5,3 g29 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    441 kcal7,9 g7,8 g42 g1,4 g
Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.

Esim 360-400 watilla.)

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.

Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.

Lisää makeutusjauhetta.

Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.

On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".

Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.

Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.

Irtopohjavuoka on hyvä.