Taivaallista linssikeittoa - muokattu resepti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Rypsiöljy 28 g 5,6 tl2 rl0,3 dl248 kcal0 g0 g28 g0 g
Sipuli (kuorittu)90 g1,6 kpl  1 dl24 kcal1,2 g4,3 g0,2 g1,5 g
Valkosipuli 8 g2 kpl   8,7 kcal0,6 g1,3 g0 g0,2 g
Tomaattimurska 800 g  53 rl8 dl235 kcal4,5 g42 g1,6 g15 g
Vesi, vesijohtovesi 1100 g 220 tl73 rl11 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Linssi, punainen (Gogreen)240 g    780 kcal58 g118 g2,4 g29 g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 200 g 40 tl13 rl2 dl68 kcal6,1 g10 g0,2 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2466 g    1364 kcal70 g175 g32 g46 g
Ravintosisältö / annos411 g    227 kcal12 g29 g5,4 g7,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    55 kcal2,8 g7,1 g1,3 g1,9 g
2 rkl rypsiöljyä

1 iso sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 tl currya

1/2 maustemittaa tandorimaustetta

2 tl merisuolaa

400 g tomaattimurskaa

400 g chilitomaattimurskaa

1,1 l vettä

3 dl punaisia linssejä kuivana

2 dl rasvatonta maitoa

Huuhdo linssit siivilässä kylmällä vedellä.

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja laita ne mausteiden sekä öljyn kanssa kattilaan.

Kuullota lyhyesti, älä anna ruskistua! Lisää vesi ja tomaattimurskat.

Anna kiehua muutama minuutti ja lisää linssit.

Kun keitto on kiehunut 30 min, lisää maito.

Keitä vielä noin 5-10 min.

Lähde: Siirry sivulle!