Tiikerikakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi, normaalisuolainen (Valio)250 g    1800 kcal2 g2 g200 g0 g
Sokeri 350 g117 kpl88 tl29 rl4,1 dl1421 kcal0 g350 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 400 g  40 rl6,2 dl1373 kcal41 g280 g4,8 g14 g
Kananmuna kuoreton 220 g4 kpl   314 kcal28 g0,7 g23 g0 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl23 kcal1,5 g2,4 g0,8 g0 g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 12 g 4 tl2 rl0,3 dl44 kcal2,2 g1,3 g2,6 g3,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
15 annosta
1287 g    4983 kcal74 g638 g231 g18 g
Ravintosisältö / annos86 g    333 kcal5 g43 g15 g1,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    387 kcal5,8 g50 g18 g1,4 g
1. Vaahdota voi.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, leivinjauhe jauhoihin sekoitettuna, jauhot ja voivaahto.

Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita kaakaojauhot toiseen osaan.

3. Laita taikinoita vuorotellen voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.

4. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.