Mustikkapaistos

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl100 g    360 kcal12 g71 g2,1 g0 g
Leivinjauhe 0.5 g 0,1 tl  0,9 kcal0 g0,2 g0 g0 g
Ruishiutaleet, Myllyn paras (1dl=40g)120 g    366 kcal12 g74 g2,4 g17 g
Fariinisokeri175 g    711 kcal0 g175 g0 g0 g
Voi 150 g 30 tl11 rl1,6 dl1088 kcal1,8 g0,6 g122 g0 g
Muna, annos 60g60 g    53 kcal4,5 g0,5 g3,6 g0 g
Mustikka metsä- 180 g  15 rl3 dl79 kcal0,9 g12 g1,1 g5,9 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
786 g    2657 kcal31 g332 g131 g23 g
Ravintosisältö / annos98 g    332 kcal3,8 g41 g16 g2,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    338 kcal3,9 g42 g17 g3 g
Sekoita 1 tl leivinjauhe 1½ dl jauhoihin ja sekoita paistospohjan ainekset (1 dl ruishiutaleita, 1 dl fariinisokeria, 1 dl voisulaa, muna) keskenään taikinaksi.

Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun ja ruishiutaleilla leivitetyn vuoan pohjalle.

Levitä päälle mustikat (3 dl). Sekoita muruseos (½dl voisulaa, 1 dl fariinisokeria, 2 dl ruishiutaleita) ja ripottele seos mustikoiden päälle.

Paista 200 asteessa alatasolla n. 30 min.