Ollin kesäkeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 500 g 100 tl33 rl5 dl316 kcal15 g24 g18 g0 g
Uudet perunat keitetty800 g    608 kcal14 g129 g1,6 g8 g
Porkkana, keskikokoinen 65g260 g4 kpl   73 kcal1,6 g16 g0,5 g6,5 g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g200 g    54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g125 g    350 kcal24 g0 g28 g0 g
Keräkaali, 100g200 g    48 kcal2,4 g6,8 g0,4 g4,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2585 g    1449 kcal59 g185 g48 g22 g
Ravintosisältö / annos431 g    242 kcal10 g31 g8 g3,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    56 kcal2,3 g7,1 g1,9 g0,9 g
Puhdista perunat ja porkkanat huolellisesti.

Pilko kasvikset, keitä suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi.

Kuutioi sulatejuusto joukkoon ja anna sen sulaa - sekoita.

Lisää maito ja anna kiehahtaa.

Siirrä pois liedeltä, lisää ripaus sokeria ja päälle runsaasti persiljaa.