Ruisherkku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Ruisleipä, perinteinen, vesi, ruisjauho 1320 g38 kpl   2970 kcal89 g538 g19 g145 g
Voi 500 g 100 tl36 rl5,3 dl3627 kcal5,9 g2 g407 g0 g
Valkosipuli 200 g50 kpl   217 kcal16 g33 g1,2 g4,2 g
Suola, annos 3g20 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 500 g 100 tl33 rl5 dl661 kcal13 g16 g60 g0 g
Maustekurkku500 g5 kpl   83 kcal3,5 g15 g0,5 g9 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
3040 g    7558 kcal127 g603 g487 g158 g
Ravintosisältö / annos304 g    756 kcal13 g60 g49 g16 g
Ravintosisältö / 100g100 g    249 kcal4,2 g20 g16 g5,2 g
Leikkaa leipä ohuiksi viipaleiksi.

Sulata voi pannulla ja sekoita valkosipulin kanssa.

Lisää suolaa maun mukaan ja paahda haluttuun rapeusasteeseen.

Nauti kermaviilidipin ja cocktailkurkkujen kera.

Myös salami on erinomainen lisuke!

Vinkki! Käytä palaleipiä tai reikäleipiä, limppu hajoaa pannulle.

Mitä vanhempaa leipää, sen parempi!