Rahkaleipä tai -sämpylät

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi600 g 120 tl40 rl6 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki250 g 50 tl17 rl2,5 dl140 kcal21 g13 g0,5 g0 g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g22 g0,4 kpl   0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hunaja 20 g 2,9 tl1 rl0,1 dl66 kcal0,1 g16 g0 g0 g
Suola, annos 3g15 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kaurahiutale 120 g  20 rl3 dl449 kcal17 g68 g8,8 g12 g
Vehnälese, Liperin mylly25 g    36 kcal3,8 g2,3 g1,4 g14 g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g65 g    209 kcal7,2 g42 g1,4 g7,2 g
Vehnäjauho puolikarkea 450 g  45 rl6,9 dl1544 kcal46 g315 g5,4 g16 g
Rypsiöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1594 g    2682 kcal96 g456 g45 g49 g
Ravintosisältö / annos1594 g    2682 kcal96 g456 g45 g49 g
Ravintosisältö / 100g100 g    168 kcal6 g29 g2,8 g3,1 g
Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.