Pikantti broileri ruusukaalin ja pinaatin kera

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Broileri, rintafilee, nahaton 200 g    214 kcal46 g0 g3 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Oliiviöljy 5 g 1 tl0,4 rl0,1 dl44 kcal0 g0 g5 g0 g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g100 g    72 kcal2,5 g17 g0,1 g0 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4 g1 kpl   4,2 kcal0,3 g0,7 g0 g0,1 g
Timjami 2 g 2 tl1 rl 5,7 kcal0,2 g0,5 g0,1 g0,7 g
Punaviini 50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl35 kcal0,2 g0,1 g0 g0 g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g15 g    17 kcal0,1 g3,5 g0 g0 g
Ruusukaali 200 g13 kpl  3,3 dl49 kcal2,8 g3,9 g1 g5 g
Pinaatti 200 g100 kpl  4 dl27 kcal3,2 g0,8 g0,6 g2,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
781 g    474 kcal56 g27 g10 g8,9 g
Ravintosisältö / annos781 g    474 kcal56 g27 g10 g8,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    61 kcal7,1 g3,5 g1,3 g1,1 g
Mausta broilerin rintafilee suolalla ja pippurilla.

Paista pannulla 4min molemmin puolin.

Ota broilerin rintafilee pannulta pois.

Lisää pannulle viipaloitu salottisipuli, valkosipuli ja timjami.

Paista n. 5min miedolla lämmöllä.

Lisää tomaattipyree, punaviini ja balsamiviinietikka.

Keitä 1 min. Lisää vettä jos seoksesta tulee liian kiinteää.

Pane rintafilee takaisin pannuun ja hauduta miedolla lämmöllä 6-8 minuuttia.

Puhdista ja halkaise ruusukaalit ja keitä suolalla maustetussa vedessä 5-7 min, kunnes ovat kypsiä.

Höyrytä pinaattia puoli minuuttia ja valuta sen jälkeen vesi pois pinaatista.

Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Syö broileri sipulikastikkeen, ruusukaalien ja pinaatin kanssa.