Makaronilaatikko (munaton, gluteeniton)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Makaroni, gluteeniton, keitetty, suolaton 500 g    538 kcal14 g110 g2,7 g4,8 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha800 g    1328 kcal152 g0 g80 g0 g
Vesi120 g 24 tl8 rl1,2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl10 g    25 kcal1,2 g0,2 g2,2 g0 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Sulatejuusto, rasvaa 9-12 %, vähärasvainen 200 g10 kpl 13 rl2 dl358 kcal34 g6,2 g22 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Suola, annos 3g6 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1738 g    2282 kcal203 g122 g107 g7 g
Ravintosisältö / annos290 g    381 kcal34 g20 g18 g1,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    131 kcal12 g7 g6,2 g0,4 g
Keitä makaronit (pakkauksessa olevan ohjeen mukaan, voi jäädä hieman raa-aksi)

Pilko sipuli ja kuullota sitä pannulla
--> lisää jauheliha
--> paista kypsäksi ja mausta suolalla ja pippurilla

Keitä 1.2 dl vettä --> lisää kiehuvaan veteen lihaliemi --> lisää tuorejuusto pieninä paloina --> sekoita niin kauan kunnes juusto on sulanut

Voitele vuoka --> yhdistä makaroni ja jauheliha ja levitä vuokaan --> kaada päälle lihaliemi - sulatejuusto liemi

Paista uunissa noin puoli tuntia, 225 asteessa