Kukkakaali-purjokeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kukkakaali 800 g1,3 kpl  20 dl193 kcal15 g18 g2,4 g18 g
Purjosipuli 170 g0,9 kpl   39 kcal3,1 g4,1 g0,3 g3,6 g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g10 g    82 kcal0 g0 g9 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 1250 g 250 tl83 rl13 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kasvisliemikuutio 22 g2 kpl   67 kcal2,1 g3 g5,2 g0,4 g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g200 g    340 kcal15 g10 g26 g5,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2452 g    721 kcal35 g35 g43 g28 g
Ravintosisältö / annos409 g    120 kcal5,9 g5,9 g7,2 g4,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    29 kcal1,4 g1,4 g1,8 g1,1 g
Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.