Kevyemmät punaherukkamuffinit - muokattu resepti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Luomu täysjyvävehnäjauho (Myllärin), annos 20g130 g    442 kcal16 g78 g3,6 g16 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8 g    32 kcal0 g7,9 g0 g0 g
Margariini 60%, keskiarvo 24 g 4,8 tl1,7 rl1/4 dl128 kcal0,1 g0,1 g14 g0 g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl30 kcal4,9 g1,5 g0,2 g0 g
Luonnonjogurtti, rasvaton 0,5% (Ingman)50 g    20 kcal2,1 g2,7 g0,3 g0 g
Kuidukas, kolmen viljan leseseos (Myllyn paras)15 g    38 kcal2,5 g5,1 g0,9 g4,5 g
Punaherukka 100 g  10 rl2 dl57 kcal1,4 g7,5 g0,4 g5 g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 25 g 5 tl1,7 rl1/4 dl8,5 kcal0,8 g1,2 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
552 g    1196 kcal35 g193 g25 g25 g
Ravintosisältö / annos46 g    100 kcal2,9 g16 g2,1 g2,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    217 kcal6,3 g35 g4,6 g4,6 g
1 muna

1 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1/5 dl leseitä

2 tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

2 rkl sulatettua rasvaa

1/2 dl vähärasvaista maitorahkaa

1/2 dl jogurttia

1/4 dl rasvatonta maitoa

punaherukoita maun mukaan

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon varovaisesti kauhalla sekoittaen.

Sekoita jogurtti, rahka ja maito keskenään ja lisää taikinaan rasvan kanssa varovasti sekoittaen.

Älä vatkaa.

Lisää marjat ja kääntele juuri ja juuri sekaisin.

Lusikoi muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

(isommat muffinit 20 min)

Alkuperäinen resepti by Marie: Siirry sivulle!