Tomaatti-pinaattipiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 40 g2 kpl   114 kcal6,2 g0,1 g10 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Ruokakerma Valio 5%400 g    240 kcal4,8 g11 g20 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 195 g  20 rl3 dl669 kcal20 g137 g2,3 g6,8 g
Vesi50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Pinaatti 150 g75 kpl  3 dl20 kcal2,4 g0,6 g0,5 g2 g
Kesäkurpitsa zucchini 350 g1 kpl   63 kcal2 g8,8 g1,4 g2,4 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g250 g2 kpl   51 kcal1,5 g10 g0,8 g3,5 g
Kadett juusto 5% (Arla)100 g    190 kcal34 g0 g5 g0 g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)75 g    285 kcal0,4 g4,9 g30 g0 g
Maitorahka,maustamaton rasvaton (Rainbow), annos 250g200 g    128 kcal22 g8 g0,6 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1920 g    1917 kcal107 g180 g82 g15 g
Ravintosisältö / annos240 g    240 kcal13 g22 g10 g1,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    100 kcal5,6 g9 g4,3 g0,8 g
Piirakkapohja syntyy perinteisesti nyppimällä rasva jauhoihin, lisäämällä suolan, sitten veden ja maitorahkan.

Maitorahka korvaa osan rasvasta, jolloin pohja on kevyempi.

Paista piirakkapohjaa ilman täytettä noin 10 - 15 minuuttia noin 200 asteisessa uunissa.

Tarvittaessa kuori kesäkurpitsa, pilko se jo siivuiksi tai lohkoiksi.

Siivuista noin sentin paksuisia.

Ryöppää tuorepinaatti tai sulata pakastepinaatti, purista ylimääräinen neste pois.

Paloittele tomaatit joko lohkoiksi tai siivuiksi.

Mitä pienempiä kasvikset on, sitä todennäköisemmin ne pehmenevät uunissa ja piirakka on helpompi syödä.

Erota kahdesta kananmunasta keltuaiset ja lisää ne kahden kokonaisen kananmunan sisällyksen joukkoon.

Vatkaa joukkoon kerma ja tarvittavat mausteet, kuten pippuri, suola, valkosipulijauhe jne. Lisää kasvikset munakermaseokseen, sekoita.

Lisää lopuksi juustoraaste.

Kaada seos piirakkapohjaan.

Paista kunnes täyte on hyytynyt ja ottanut hieman väriä itseensä, noin 30 - 45 minuuttia 200 asteessa.