Kesäkakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Leivontamargariini Vita d´or (Lidl), annos 200g300 g    2121 kcal0 g0 g240 g0 g
Sokeri 170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Kurpitsa 700 g1,2 kpl   111 kcal5,3 g14 g0,7 g14 g
Kinuskikastike (Rainbow)200 g    620 kcal5,4 g124 g11 g0 g
Leivinjauhe 30 g 6 tl2 rl 53 kcal1,6 g11 g0 g0,2 g
Vehnäjauho puolikarkea 325 g  33 rl5 dl1115 kcal33 g228 g3,9 g11 g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g21 g    70 kcal0 g17 g0 g0,3 g
Vesi, vesijohtovesi 100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1846 g    4780 kcal45 g564 g255 g26 g
Ravintosisältö / annos185 g    479 kcal4,5 g57 g26 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    259 kcal2,5 g31 g14 g1,4 g
Kesäkakku

300g margariinia
2dl sokeria
Vaahdota ne

4 munaa / lisää yksitellen

Sekoita keskenään
5dl jauhoja
2tl leivinjauhetta ja lisää taikinaan

Täyte:
5-10 dl kuutioitua kurpitsaa, omenaa tms. kuullota kattilassa,
joukkoon ½ dl sokeria ja 2 rkl vettä.

Lopuksi 2 rkl perunajauhoa
tilkassa vettä sekä
1tl arrokki-aromia
1tl vanilja-aromia

Kinuskikastiketta 2dl

Laita taikinasta lähes kaikki vuokaan.

Kaada kurpitsaseos päälle, sitten
kinuskikastike.

Loppu taikina nokareina koko komeuden pinnalle.

Paista 175-180 asteessa n. 40-60 min.

Alkuperäiseen ohjeeseen tulee täytteeksi
1l mansikoita tai
1l mustikoita tai
4 raastettua omenaa

Omenan kanssa voi käyttää paksuhkoa vaniljakastiketta ja miksei käy
mustikkaankin.