Kanttarellikastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kanttarelli (Paistettu), annos 100g150 g    116 kcal3,5 g0,8 g11 g0 g
Sipuli 110 g2 kpl  1,2 dl33 kcal1,4 g5,3 g0,2 g1,9 g
Vesi200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 10 g  1 rl0,2 dl34 kcal1 g7 g0,1 g0,4 g
Kerma, kahvikerma, kevyt, rasvaa 10 % , vähälaktoosinen 100 g 20 tl6,7 rl1 dl120 kcal3,1 g4,5 g10 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
570 g    303 kcal9 g18 g21 g2,3 g
Ravintosisältö / annos143 g    76 kcal2,3 g4,4 g5,3 g0,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    53 kcal1,6 g3,1 g3,7 g0,4 g
Haihduta neste kanttarelleista pannulla.

Kanttarelleja saa olla ainakin 3 dl koska ne kutistuvat huomattavasti.

Lisää voita ja pilkotut sipulit.

Ruskista hetken, sitten lisätään vesi ja jauho ja annetaan sakeutua.

Kiehutellaan 10 min. ja lisätään kerma ja mausteiksi maun mukaan esim.

valkopippuria, paprikaa ja suolaa.