Juustoinen kesäkurpitsakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 660 g1,9 kpl   119 kcal3,7 g17 g2,6 g4,6 g
Maggi vähärasvainen kasvisliemikuutio42 g    92 kcal3,4 g11 g3,2 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g250 g    700 kcal48 g0,1 g55 g0 g
Seesamöljy, kylmäpuristettu5 g    45 kcal0 g0 g5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1257 g    957 kcal55 g28 g66 g4,6 g
Ravintosisältö / annos314 g    239 kcal14 g6,9 g16 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    76 kcal4,3 g2,2 g5,2 g0,4 g
Jos haluat keitosta vaaleaa, kuori kesäkurpitsat.

Pilko kurpitsa pienemmäksi ja kuullota hiukan öljyssä kattilan pohjalla.

Lisää mukaan vesi sekä liemikuutiot ja anna kiehua noin 15 minuuttia.

Soseuta seos tasaiseksi ja tarkista suola.

Lisää sen jälkeen viipaloitu juusto ja keitä, kunnes juusto on sulanut.