Paahdettu tomaattikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1500 g12 kpl   305 kcal9 g57 g4,5 g21 g
Paprika punainen 528 g3,1 kpl   155 kcal5 g24 g2,1 g10 g
Valkosipuli 16 g4 kpl   17 kcal1,3 g2,6 g0,1 g0,3 g
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Chili paprika punainen20 g    8 kcal0,4 g1,8 g0 g0 g
Oliiviöljy 15 g 3 tl1,1 rl0,2 dl133 kcal0 g0 g15 g0 g
Sokeri 12 g4 kpl3 tl1 rl0,1 dl49 kcal0 g12 g0 g0 g
Vesi500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kasvisliemikuutio 11 g1 kpl   34 kcal1 g1,5 g2,6 g0,2 g
Basilika, tuore 50 g  25 rl3,9 dl14 kcal1,6 g0,5 g0,4 g0,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
2852 g    767 kcal21 g109 g25 g36 g
Ravintosisältö / annos713 g    192 kcal5,2 g27 g6,3 g8,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    27 kcal0,7 g3,8 g0,9 g1,3 g
• Lämmitä uuni 200 asteeseen.

• Huuhtele tomaatit ja leikkaa ne puoliksi.

Asettele puolikkaat tomaatit leikkauspinta alaspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Tomaateista saattaa valua nestettä paiston aikana joten kannattaa valita pelti jossa on reunat.

• Lyö kevyesti veitsen lappeella valkosipuleita ja laita tomaattien päälle.

Lorauta päälle kunnolla oliiviöljyä ja ripottele hieman suolaa ja sokeria.

Huuhtele paprikat ja chili, poista siemenkodat ja leikkaa paloiksi.

Kuori sipulit ja leikkaa paloiksi, laita paprikat ja sipulit uunivuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa.

• Laita tomaattipelti uunin keskitasolle ja paprika-sipuli vuoka uunin alaosaan.

Paista kasviksia uunissa noin tunti, tomaattien kuuluu paahtua pinnasta mutta jos ne alkaa tummua liikaa niin laske lämpötilaa.

• Ota kasvikset uunista ja kaada ne kattilaan.

Lisää nippu basilikaa ja aja keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.

Lisää vesi ja kasvisliemikuutio tai fondi.

Anna kiehua hetken aikaa ja maista keittoa.

Tomaattien kypsyydestä riippuen voit lisätä vähän tomaattipyreetä jos kaipaat lisää makua.

• Annostele keitto lautasille, lorauta oliiviöljyä ja repäise kunnon pala buffalo mozzarellaa päälle.

Voidaan nauttia myös kylmänä!!!