Vanilja-mustikkapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi 150 g 30 tl11 rl1,6 dl1088 kcal1,8 g0,6 g122 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Kananmuna 50g(kpl)50 g    63 kcal5,5 g0,2 g4,5 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 195 g  20 rl3 dl669 kcal20 g137 g2,3 g6,8 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g15 g    47 kcal1,7 g9 g1,1 g4,2 g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 45 g  4,5 rl3/4 dl151 kcal0 g37 g0 g0,6 g
Sokeri 43 g14 kpl11 tl3,5 rl1/2 dl173 kcal0 g43 g0 g0 g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 400 g 80 tl27 rl4 dl182 kcal12 g19 g6 g0 g
Keltuainen, 20g, annos 20g20 g    13 kcal0,7 g0 g5 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g15 g    60 kcal0 g15 g0 g0 g
Sunnuntai vanilja rahkavalmiste (Raisio), annos 200g200 g    540 kcal16 g24 g40 g0 g
Kananmuna 50g(kpl)50 g    63 kcal5,5 g0,2 g4,5 g0 g
Mustikka metsä- 360 g  30 rl6 dl159 kcal1,8 g23 g2,2 g12 g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 19 g  1,9 rl0,3 dl64 kcal0 g16 g0 g0,3 g
Sokeri 24 g8 kpl6 tl2 rl0,3 dl97 kcal0 g24 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1676 g    3722 kcal65 g433 g188 g24 g
Ravintosisältö / annos279 g    620 kcal11 g72 g31 g4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    222 kcal3,9 g26 g11 g1,4 g
Ohje otettu kinuskikissan blogista

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa

Täyte:
¾ dl perunajauhoja
½ dl sokeria
4 dl kevytmaitoa
1 keltuainen
1 vaniljatanko tai 3 maustemittaa vaniljajauhetta
200 g vaniljarahkavalmistetta (Sunnuntai)
1 kananmuna
6 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muutamassa erässä taikinaan.

Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita kattilassa perunajauhot ja sokeri.

Lisää joukkoon vähän kerrassaan maito.

Lisää vispilällä sekoittaen keltuainen.

Mikäli käytät vaniljatankoa, halkaise se pituussuunnassa ja laita puolikkaat kattilaan.

Jos käytät vaniljajauhetta, lisää se kattilaan.

Kuumenna kiisseliä liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa muutaman kerran.

Nosta pois liedeltä.

Poimi mahdolliset vaniljatangon puolikkaat kiisselistä.

Sekoita joukkoon vaniljarahkavalmiste ja kananmuna.

Levitä pohjan päälle.

Sekoita mustikoihin perunajauhot ja sokeri.

Levitä mustikat vaniljatäytteen päälle.

Paista 200 asteessa 45 minuuttia.

Suojaa pinta foliolla, jos pohjan reunat tummuvat liikaa ennen ajan täyttymistä.

Anna piirakan jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilemista.