Mustikkapiirakka by Tuula

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi 100 g 20 tl7,1 rl1,1 dl725 kcal1,2 g0,4 g81 g0 g
Sokeri 170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 65 g  6,5 rl1 dl223 kcal6,6 g46 g0,8 g2,3 g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 60 g  6 rl1 dl201 kcal0 g49 g0 g0,8 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12 g    48 kcal0 g12 g0 g0 g
Mustikka metsä- 210 g  18 rl3,5 dl92 kcal1,1 g13 g1,3 g6,9 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
732 g    2145 kcal23 g292 g95 g10 g
Ravintosisältö / annos73 g    214 kcal2,3 g29 g9 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    293 kcal3,1 g40 g13 g1,4 g
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet yhteen ja yhdista munavaahtoon.

Lisää sulatettu voi. Laita taikinapohja marjapiirakkavuoalle ja sekoita marjat sen päälle.

(100 g voita, 1 dl sokeria, 1 muna, 1 dl vehnäjauhoja, 1 dl perunajauhoja, 1tl leivinjauhetta. 3-4 dl mustikoita).

Kaada lopuksi kermaviiliseos (kermaviili, 1 dl sokeria, 1 rkl vaniliinisokeri, 1 kananmuna).

Paista n. tunti 175 astetta keskitasolla