LCHF-katkarapupiiras

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 220 g4 kpl   314 kcal28 g0,7 g23 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 100 g 20 tl6,7 rl1 dl330 kcal2 g3 g35 g0 g
Voi 28 g 5,6 tl2 rl0,3 dl203 kcal0,3 g0,1 g23 g0 g
Katkarapu 500 g250 kpl  10 dl342 kcal72 g0 g5,5 g0 g
Tuorejuusto, rasvaa 30 %, cremebonjour/cantadou 200 g10 kpl 13 rl2 dl610 kcal7 g8,4 g60 g1 g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 100 g 20 tl6,7 rl1 dl277 kcal2 g3 g28 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton45 g    10 kcal0,1 g0,7 g0 g0 g
Emmental, sinileima200 g    760 kcal58 g0 g58 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1393 g    2846 kcal169 g16 g232 g1 g
Ravintosisältö / annos232 g    474 kcal28 g2,6 g39 g0,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    204 kcal12 g1,1 g17 g0,1 g
Vispaa kananmunat ja kerma, voitele uunivuoka.

Laita munakas uuniin (225 astetta) kunnes munakas on kuiva ja kullanruskea.

Sulata sulate-/ tuorejuusto, creme fraiche ja sitruuna kattilassa.

Nosta kattila liedeltä ja kaada katkaravut mukaan.

Voitele munakas täytteellä ja sirottele juustoa päälle.

Paista uunissa kunnes piiras on kullanruskea.

Odota n.15 minuuttia ennen tarjoilua niin munakas asetuu kunnolla :)
Nautitaan salaatin kera :)