Eevan kukkisgratiini

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 1000 g2,5 kpl  18 dl238 kcal18 g22 g3 g23 g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 300 g 60 tl20 rl3 dl190 kcal9 g14 g11 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 30 g  3 rl0,5 dl103 kcal3,1 g21 g0,4 g1,1 g
Oivariini, 80 normaalisuolainen30 g    216 kcal0,3 g0,3 g24 g0 g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste100 g    360 kcal29 g1,7 g28 g0 g
Rypsiöljy 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1470 g    1196 kcal59 g59 g76 g24 g
Ravintosisältö / annos368 g    299 kcal15 g15 g19 g6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    81 kcal4 g4 g5,2 g1,6 g
Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.