Soija-makaronilaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Soyolk, soijajauho (Cereform ltd.), annos 50g11 g    44 kcal4,3 g1,8 g2,2 g1,3 g
Soijakastike, Aroi, aito kiinalainen, 10ml7.5 g    10 kcal0,5 g1,5 g0 g0 g
Herbamare kasvisliemitiivistekuutio (suolaton)2.5 g    13 kcal0,3 g0,9 g0,9 g0 g
Tumma soijarouhe reformi 400g18 g    49 kcal11 g0,6 g0,3 g3,1 g
Sipuli (kuorittu)29 g0,5 kpl  0,3 dl7,8 kcal0,4 g1,4 g0,1 g0,5 g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl11 g    99 kcal0 g0 g11 g0 g
Pikamakaroni ( Eldorado)64 g    223 kcal7,5 g46 g0,9 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
annosta
143 g    446 kcal24 g53 g16 g4,9 g
Ravintosisältö / annos0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    311 kcal17 g37 g11 g3,4 g
Tämä ohje on lainattu Vegaaniliiton julkaisemasta ohjelehtisestä Kasvisruokaa opiskelijabudjetilla.

Ohjeessa esiintyvien mausteiden määrät lopussa.

Keitä makaronit kypsiksi.

Voitele noin 1,5 litran vetoinen uunivuoka, ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Kuullota pilkottua sipulia öljyssä sokerin, paprikajauheen ja korianterin kanssa noin viisi minuuttia miedolla lämmöllä . Lisää joukkoon soijarouhe, kasvisliemikuutio ja 2 dl vettä.

Keitä seosta vielä toiset 5 minuuttia.

Laita joukkoon soijakastike, persilja sekä oregano.

Sekoita makaronit ja soijarouhekastike keskenään.

Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kaada seos uunivuokaan.

Sekoita soijajauhot & 2 dl kylmää vettä ja kaada vuokaan.

Kypsennä uunin keskitasolla 30 minuuttia, sammuta lämpö, ja kypsennä jälkilämmössä vielä 20 minuuttia.

Tarvittavat mausteet:
1/4 tl sokeria
2 tl paprikajauhetta
1/2 tl jauhettua korianteria
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl kuivattua oreganoa