Eevaliin omenapiiras

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 325 g  33 rl5 dl1115 kcal33 g228 g3,9 g11 g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)400 g    128 kcal12 g19 g0 g0 g
Sokeri 255 g85 kpl64 tl21 rl3 dl1035 kcal0 g255 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8 g    32 kcal0 g7,9 g0 g0 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Kultarypsi150 g    825 kcal1,5 g1,5 g90 g0 g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 600 g    214 kcal1 g43 g0,5 g12 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3 g    11 kcal0,1 g2,4 g0,1 g0 g
Sokeri 30 g10 kpl7,5 tl2,5 rl0,4 dl122 kcal0 g30 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 120 g2,2 kpl   171 kcal15 g0,4 g12 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
1901 g    3670 kcal63 g590 g107 g24 g
Ravintosisältö / annos95 g    183 kcal3,2 g29 g5,3 g1,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    193 kcal3,3 g31 g5,6 g1,2 g
Sekoita jauhot, sokerit ja leivinjauhe (voit myös käyttää 1 tl leivinjauhetta ha 1 tl ruokasoodaa).

Voit myös korvata osan (0,5 dl) jauhoista leseillä.

Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten, piimä ja sulatettu margariini.

Pilko omenat pieniksi lohkoiksi.

Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja omenalohkot taikinan päälle iloisesti sikinsokin.

Ripottele omenalohkojen päälle sokeria ja kanelia ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 25 minuuttia.