Eevaliin perinteinen jauhelihasoosi

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Paistijauheliha, snellman400 g    680 kcal48 g0 g40 g0 g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)11 g    31 kcal1 g2 g2,1 g0,1 g
Vesi200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)250 g    150 kcal2,5 g11 g10 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 30 g  3 rl0,5 dl103 kcal3,1 g21 g0,4 g1,1 g
Rypsiöljy 25 g 5 tl1,8 rl0,3 dl221 kcal0 g0 g25 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
916 g    1185 kcal55 g34 g78 g1,2 g
Ravintosisältö / annos183 g    237 kcal11 g6,9 g15 g0,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    129 kcal6 g3,7 g8,5 g0,1 g
Paista jauheliha öljyssä pannulla kypsäksi.

Ripottele sekaan jauhot ja anna niiden imeytyä jauhelihaan ja ruskistua hieman.

Lisää (vedenkeittimellä kiehuvaksi lämmitetty) vesi ja yksi liemikuutio, sekoittele ja anna kiehua alhaisella lämmöllä noin 5 minuuttia tai vähän kauemminkin.

Lisää kerma ja mausta makusi mukaan esim.

valkopippurilla, mustapippurilla, paprikajauheella,
suolaa ei tarvitse juuri lisätä koska liemikuutio on suolainen.