Broileri-Kaalilaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Broilerin fileesuikaleet pirkka450 g    549 kcal86 g6,3 g21 g0 g
Neito voin makuinen erikoisrypsiöljy (Mildola oy), annos 10g10 g    90 kcal0 g0 g10 g0 g
Keräkaali, 100g666 g    160 kcal8 g23 g1,3 g14 g
Siirappi, tumma30 g    96 kcal0 g22 g0 g0 g
Mustapekka tuorejuusto (Valio)100 g    470 kcal12 g7,2 g44 g0 g
Risella puuroriisi 1dl=85g130 g    455 kcal7,8 g99 g2,2 g2,6 g
Maitojuoma, rasvaton, laktoositon (Valio)100 g 20 tl6,7 rl 26 kcal3,3 g3,1 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1586 g    1873 kcal118 g165 g78 g18 g
Ravintosisältö / annos264 g    312 kcal20 g27 g13 g3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    118 kcal7,4 g10 g4,9 g1,2 g
4 annosta

1,5 dl rikottuja ohrasuurimoita (esikypsennettyjä)
5 dl kasvislientä
1 sipuli
1 paketti (450 g) broilerin maustamattomia fileesuikaleita
1 öljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
800 g keräkaalia
2 rkl oivariinia
1 tl suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
ripaus jauhettua maustepippuria
2 rkl siirappia
2 tl kuivattua meiramia
2,5 dl maitojuomaa
2,5 dl

1. Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä kypsiksi, noin 20 minuuttia.

Valuta siivilässä.

Kuori ja silppua sipuli
2. Ruskista broilerinsuikaleet rasvassa pannulla.

Lisää sipuli ja kuullota se pehmeäksi.

Siirrä broileri ja sipuli kulhoon odottamaan.

Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

3. Suikaloi kaali hienoksi ja paista se oivariinissa pannulla pehmeäksi, noin 10 minuuttia.

4. Mausta kaali suolalla, pippureilla, siirapilla ja meiramilla.

5. Yhdistä kulhossa ohrasuurimot, broileri-sipuliseos ja kaali.

6. Siirrä ne voideltuun ja tilavaan uunivuokaan.

Kaada päälle maito ja kasvisliemi.

Hauduta kaalilaatikko kypsäksi 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan.

Tarjoa puolukkahillon kera.