Kaalikääryleet

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1900 g    401 kcal23 g65 g3,8 g40 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g200 g3,1 kpl   56 kcal1,2 g12 g0,4 g5 g
Sipuli 60 g1,1 kpl  2/3 dl18 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Vesi400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Siirappi 50 g 7,1 tl2,5 rl0,4 dl151 kcal0,1 g37 g0 g0 g
Oivariini, 60 (100g)15 g    83 kcal0,2 g0,2 g9 g0 g
Suola, annos 3g8 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Soijakastike less salt (Kikkoman)15 g    12 kcal1,4 g1,7 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
27 annosta
3048 g    1385 kcal103 g118 g53 g46 g
Ravintosisältö / annos113 g    51 kcal3,8 g4,4 g2 g1,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    45 kcal3,4 g3,9 g1,7 g1,5 g
Varaa noin kaksikiloinen kaali ja kovella sen kanta pois.

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet ja ohenna lehtiruodit.

Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan, porkkanaraasteen ja sipulisilpun sekaan.

Lisää mustapippuria, soijakastiketta ja osa siirapista täytemassaan.

Ohenna halutessasi täytemassaa pienellä määrällä keitinvettä.

Levitä täytettä kaalinlehille ja kääri ne kaaryleiksi.

Annoksesta tulee noin 27-28 käärylettä noin 100-115 grammaa/kääryle.

Lisää loppuun keitinveteen hieman juoksevaa pullomargariinia tai oivariinita tms sekä loppu siirappi.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Valele kääryleitä välillä pellille valuvalla liemellä.

Halutessasi voit korvata sipulin selleriraasteella.