Aura-kukkakaalikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kukkakaali 500 g0,8 kpl  13 dl120 kcal9 g11 g1,5 g12 g
Kasvisliemikuutio 13 g1,2 kpl   40 kcal1,2 g1,8 g3,1 g0,2 g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)100 g    85 kcal1 g3,5 g7 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sipuli (kuorittu)55 g1 kpl  0,6 dl15 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Aurajuusto100 g    340 kcal20 g0 g29 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1268 g    600 kcal32 g19 g41 g13 g
Ravintosisältö / annos317 g    150 kcal8 g4,7 g10 g3,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    47 kcal2,5 g1,5 g3,2 g1 g
Keitä paloiteltu kukkakaali ja silputtu sipuli kasvisliemikuution kanssa vedessä pehmeäksi noin 15 minuuttia.

Soseuta sauvasekoittimella.

Lisää kerma ja aurajuusto murusina joukkoon, lämmitä sekoittaen niin kauan että juusto sulaa.

Ripaus mustapippuria ja hieman Provence-yrttimaustetta sopii mausteeksi.

Tarjoa leipäkrutonkien kera.