Omenapähkinäpaistos

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 800 g    285 kcal1,3 g57 g0,7 g16 g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 95 g    674 kcal0,4 g0 g76 g0 g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g150 g    585 kcal0,3 g146 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 65 g  6,5 rl1 dl223 kcal6,6 g46 g0,8 g2,3 g
Kaurahiutaleita(lidl)100 g    350 kcal14 g56 g6,9 g10 g
Suolapähkinä (Rainbow), annos 100g50 g    305 kcal13 g7 g25 g3,8 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1 g    3,6 kcal0 g0,8 g0 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton10 g    2,1 kcal0 g0,2 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1271 g    2427 kcal35 g312 g109 g32 g
Ravintosisältö / annos318 g    607 kcal8,8 g78 g27 g8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    191 kcal2,8 g25 g8,6 g2,5 g
Poista omenista siemenkodat ja pilko palasiksi.

Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.

Kirpeät lajikkeet sopivat makeaan jälkiruokaan.

Laita omenapalat/viipaleet uunivuokaan, pirskottele sitruunamehua niiden päälle niin omena ei tummu.

Sekoita kulhossa jauhot, kaurahiutaleet ja fariinisokeri sekä kaneli, lisää rasva ja sekoita tasaiseksi, lisää mukaan murskatut pähkinät.

Levitä kauramössö omenoiden päälle ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, tarjoa vaniljakastikkeen kera.