Munakoisorullat

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Munakoiso 200 g1/2 kpl  6,7 dl45 kcal1 g6,2 g0,4 g5 g
Lammaspaisti 200 g    537 kcal55 g0 g36 g0 g
Sipuli (kuorittu)60 g1,1 kpl  2/3 dl16 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g200 g    50 kcal2,6 g8,4 g0,4 g0 g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 18 %, lehmänmaito, suolaliemessä 100 g   1,7 dl227 kcal14 g1,7 g18 g0 g
Oliiviöljy 20 g 4 tl1,4 rl0,2 dl177 kcal0 g0 g20 g0 g
Turkkilainen jogurtti 3,5%, annos 100g100 g    70 kcal3,6 g3,7 g3,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
880 g    1122 kcal77 g23 g78 g6 g
Ravintosisältö / annos440 g    561 kcal38 g11 g39 g3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    128 kcal8,7 g2,6 g8,9 g0,7 g
Huuhtele munakoiso ja leikkaa se mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi pituussuuntaan, pyri saamaan 10-12 ehjää viipaletta.

Itketä viipaleet eli levitä munakoisot leikkuulaudalle tms. ja ripottele päälle suolaa.

Anna olla sen aikaa kun valmistat täytteen.

Ruskista jauheliha, sipuli ja valkosipuli.

Sekoita joukkoon tomaatti ja mausta chilijauheella (1/2tl), rosmariinilla (1/2tl), oreganolla(1tl), ripauksella kanelia ja kardemummaa.

Nosta pannu levyltä ja heitä sekaan vielä murustettu feta.

Anna kastikkeen vähän jäähtyä.

Kuivaa munakoisot talouspaperilla.

Nosta jokaiselle viipaleelle ruokalusikallinen täytettä.

Rullaa kääröiksi ja nosta voideltuun uunivuokaan vierekkäin.

Tai jos kaapista löytyy pieni vuokia, laita suoraan kahteen pieneen vuokaan.

Lusikoi rullien päälle vielä jogurtilla jatkettu kastike tai tuo toinen seos, jos varsinaista kastiketta ei jäänyt yli.

Kypsennä 225-asteisessa uunissa 20-25 min ja tarjoa vihreän salaatin kera.