Kana-Waldorf

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kanan Rintafile600 g    618 kcal139 g7,2 g9 g0 g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka60 g    6,6 kcal0,7 g0,7 g0,1 g0,6 g
Omena, keskiarvo, punnittu kuorineen 240 g1,2 kpl   78 kcal0,3 g16 g0,2 g3,6 g
Endiivi, annos 50g200 g    34 kcal2,5 g6,7 g0,4 g6,2 g
Oliiviöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Valkoviinietikka (Rajamäen)23 g    4,5 kcal0 g1,5 g0 g0 g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g7.5 g    7,2 kcal0,1 g1,4 g0 g0 g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g50 g    36 kcal1,3 g8,4 g0,1 g0 g
Dijonsinappi, Maille, Original2.5 g    1,8 kcal0,1 g0,2 g0,1 g0,1 g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 15 g 3 tl1 rl0,2 dl3,2 kcal0 g0,2 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1225 g    1028 kcal144 g42 g37 g11 g
Ravintosisältö / annos306 g    257 kcal36 g11 g9 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    84 kcal12 g3,4 g3 g0,9 g
Laita kanan nahattomat fileet pannulle, niin että mahtuvat yhteen kerrokseen yhdessä neljään palaan leikatun sipulin ja 5 mustapippurin kanssa.

Kaada päälle kylmää vettä niin, että ainekset peittyvät juuri.

Kuumenna kiehuvaksi ja sen jälkeen alenna lämpöä niin, että seos juuri ja juuri kiehuu.

Kypsennä kunnes kana on läpikypsää, n. 15-18 minuuttia.

Kaada liemi pois ja kuivaa fileet.

Leikkaa fileet poikkisyin n. 2.5cm leveiksi suikaleiksi.

Pistä sivuun.

Siisti selleristä huonot kohdat.

Leikkaa varret kolmeen osaan ja jatka leikaten julienneksi (kuin tulitikuiksi).

Pistä sivuun.

Leikkaa omena (Granny Smith) neljäksi lohkoksi ja poista siemenkota, mutta älä kuori.

Leikkaa lohkot ohuiksi suikaleiksi.

Kaada suikaleet salaattikulhoon ja purista omenan päälle sitruunamehua.

Jätä odottamaan.

Leikkaa endiivit julienneiksi.

Sekoita vihannekset ja kanasuikaleet keskenään ja sekoita omenoiden kanssa.

Kuutioi salotti pieneksi.

Sekoita etikat, oliiviöljy, salottisipuli ja sinappi pienessä kupissa.

Sekoita kastike salaattiin, jauha päälle maun mukaan mustapippuria ja tarjoile heti.