Kana-Waldorf
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kanan Rintafile | 600 g | | | | | 618 kcal | 139 g | 7,2 g | 9 g | 0 g |
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka | 60 g | | | | | 6,6 kcal | 0,7 g | 0,7 g | 0,1 g | 0,6 g |
Omena, keskiarvo, punnittu kuorineen | 240 g | 1,2 kpl | | | | 78 kcal | 0,3 g | 16 g | 0,2 g | 3,6 g |
Endiivi, annos 50g | 200 g | | | | | 34 kcal | 2,5 g | 6,7 g | 0,4 g | 6,2 g |
Oliiviöljy | 27 g | | 5,4 tl | 1,9 rl | 0,3 dl | 239 kcal | 0 g | 0 g | 27 g | 0 g |
Valkoviinietikka (Rajamäen) | 23 g | | | | | 4,5 kcal | 0 g | 1,5 g | 0 g | 0 g |
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g | 7.5 g | | | | | 7,2 kcal | 0,1 g | 1,4 g | 0 g | 0 g |
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g | 50 g | | | | | 36 kcal | 1,3 g | 8,4 g | 0,1 g | 0 g |
Dijonsinappi, Maille, Original | 2.5 g | | | | | 1,8 kcal | 0,1 g | 0,2 g | 0,1 g | 0,1 g |
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton | 15 g | | 3 tl | 1 rl | 0,2 dl | 3,2 kcal | 0 g | 0,2 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 1225 g | | | | | 1028 kcal | 144 g | 42 g | 37 g | 11 g |
Ravintosisältö / annos | 306 g | | | | | 257 kcal | 36 g | 11 g | 9 g | 2,6 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 84 kcal | 12 g | 3,4 g | 3 g | 0,9 g |
Laita kanan nahattomat fileet pannulle, niin että mahtuvat yhteen kerrokseen yhdessä neljään palaan leikatun sipulin ja 5 mustapippurin kanssa.
Kaada päälle kylmää vettä niin, että ainekset peittyvät juuri.
Kuumenna kiehuvaksi ja sen jälkeen alenna lämpöä niin, että seos juuri ja juuri kiehuu.
Kypsennä kunnes kana on läpikypsää, n. 15-18 minuuttia.
Kaada liemi pois ja kuivaa fileet.
Leikkaa fileet poikkisyin n. 2.5cm leveiksi suikaleiksi.
Pistä sivuun.
Siisti selleristä huonot kohdat.
Leikkaa varret kolmeen osaan ja jatka leikaten julienneksi (kuin tulitikuiksi).
Pistä sivuun.
Leikkaa omena (Granny Smith) neljäksi lohkoksi ja poista siemenkota, mutta älä kuori.
Leikkaa lohkot ohuiksi suikaleiksi.
Kaada suikaleet salaattikulhoon ja purista omenan päälle sitruunamehua.
Jätä odottamaan.
Leikkaa endiivit julienneiksi.
Sekoita vihannekset ja kanasuikaleet keskenään ja sekoita omenoiden kanssa.
Kuutioi salotti pieneksi.
Sekoita etikat, oliiviöljy, salottisipuli ja sinappi pienessä kupissa.
Sekoita kastike salaattiin, jauha päälle maun mukaan mustapippuria ja tarjoile heti.