Rahka-omenapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Muna, annos 60g120 g    105 kcal9 g1 g7,3 g0 g
Sokeri 128 g43 kpl32 tl11 rl1,5 dl518 kcal0 g127 g0 g0 g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)75 g    285 kcal0,4 g4,9 g30 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 260 g  26 rl4 dl892 kcal27 g182 g3,1 g9 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Omena, keskikokoinen 200g700 g4,4 kpl   238 kcal1,4 g50 g2,1 g13 g
Sokeri 36 g12 kpl9 tl3 rl0,4 dl146 kcal0 g36 g0 g0 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g5 g    18 kcal0,2 g4 g0,2 g0 g
Maitorahka rainbow (Rainbow), annos 250g250 g    175 kcal30 g10 g1,3 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl100 g    340 kcal2 g3 g35 g0 g
Vanilliinisokeri, teelusikka5 g    20 kcal0 g5 g0 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton10 g    2,1 kcal0 g0,2 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1699 g    2757 kcal70 g427 g79 g22 g
Ravintosisältö / annos170 g    276 kcal7 g43 g7,9 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    162 kcal4,1 g25 g4,7 g1,3 g
Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi 
mikroaaltouuninkestävään vuokaan. 
Ripota sokeri omenien päälle.

 Hauduta omenaviipaleita täydellä teholla mikrossa,  
kunnes ne pehmenevät, 3-6 min. Valmista sillä aikaa taikina. 
Sekoita muna, sokeri ja sulatettu voi. 
Lisää maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. 
Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 29 cm piirasvuokaan. 
Mausta pehmenneet omenaviipaleet kanelilla ja levitä ne taikinan päälle 
(jos omenista on irronnut paljon nestettä, jätä se pois). 
Sekoita rahka, kuohukerma ja muna sekaisin ja mausta seos.

 Kaada rahkaseos omenien päälle. 
Paista 175 asteessa 45 - 50 min.
Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.