Kebabia kotona

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1200 g    1992 kcal228 g0 g120 g0 g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 40 g 8 tl2,7 rl 28 kcal0,5 g4,5 g0,5 g1,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1240 g    2020 kcal229 g4,5 g121 g1,6 g
Ravintosisältö / annos207 g    337 kcal38 g0,8 g20 g0,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    163 kcal18 g0,4 g10 g0,1 g
Sekoita jauhelihan joukkoon noin 1 maustepussillinen (n.40 g) aromisuolaa ja 1,5 rkl mustapippurirouhetta.

Voit lirauttaa joukkoon ruokalusikallisen oliiviöljyä mutta se ei ole välttämätöntä.

Sekoita massa sauvasekoittimella tai yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla huolellisesti ja kyllin kauan, niin että massa muistuttaa pateeta.

Muotoile makkarapötkön kaltaiseksi pötkyläksi ja kääri erittäin tiukasti (kaksinkertaiseen) alumiinifolioon.

Pistele pakettiin hammastikulla muutama reikä.

Aseta pötkö uuniritilälle ja sen alle pelti, johon neste voi valua.

Paista pötköä noin 4 h 100 asteen lämmössä, jäähdytä ja viilennä jääkaapissa.

Pötkön voi myös pakastaa, jolloin siitä on helppo leikata ohuita lastuja.