Kebabia kotona
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha | 1200 g | | | | | 1992 kcal | 228 g | 0 g | 120 g | 0 g |
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % | 40 g | | 8 tl | 2,7 rl | | 28 kcal | 0,5 g | 4,5 g | 0,5 g | 1,6 g |
|
| Koko resepti 6 annosta | 1240 g | | | | | 2020 kcal | 229 g | 4,5 g | 121 g | 1,6 g |
Ravintosisältö / annos | 207 g | | | | | 337 kcal | 38 g | 0,8 g | 20 g | 0,3 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 163 kcal | 18 g | 0,4 g | 10 g | 0,1 g |
Sekoita jauhelihan joukkoon noin 1 maustepussillinen (n.40 g) aromisuolaa ja 1,5 rkl mustapippurirouhetta.
Voit lirauttaa joukkoon ruokalusikallisen oliiviöljyä mutta se ei ole välttämätöntä.
Sekoita massa sauvasekoittimella tai yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla huolellisesti ja kyllin kauan, niin että massa muistuttaa pateeta.
Muotoile makkarapötkön kaltaiseksi pötkyläksi ja kääri erittäin tiukasti (kaksinkertaiseen) alumiinifolioon.
Pistele pakettiin hammastikulla muutama reikä.
Aseta pötkö uuniritilälle ja sen alle pelti, johon neste voi valua.
Paista pötköä noin 4 h 100 asteen lämmössä, jäähdytä ja viilennä jääkaapissa.
Pötkön voi myös pakastaa, jolloin siitä on helppo leikata ohuita lastuja.