Hirvenlihamureke

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hirvenjauheliha oma saalis480 g    538 kcal106 g0 g14 g0 g
Porkkanaraaste 200g100 g1,5 kpl   27 kcal0,6 g5,3 g0,2 g2,5 g
Sipuli (kuorittu)35 g0,6 kpl  0,4 dl10 kcal0,5 g1,7 g0,1 g0,6 g
Valkosipuli 5 g1,3 kpl   5,4 kcal0,4 g0,8 g0 g0,1 g
Korppujauho (Myllyn Paras)20 g    74 kcal2,8 g15 g0,5 g0,8 g
Rypsiöljy 5 g 1 tl0,4 rl0,1 dl44 kcal0 g0 g5 g0 g
Hirvenjauheliha oma saalis74 g    83 kcal16 g0 g2,2 g0 g
Porkkanaraaste 200g16 g0,2 kpl   4,2 kcal0,1 g0,8 g0 g0,4 g
Sipuli (kuorittu)5.4 g0,1 kpl  0,1 dl1,5 kcal0,1 g0,3 g0 g0,1 g
Valkosipuli 0.8 g0,2 kpl   0,9 kcal0,1 g0,1 g0 g0 g
Korppujauho (Myllyn Paras)3.1 g    12 kcal0,4 g2,2 g0,1 g0,1 g
Rypsiöljy 0.8 g 0,2 tl0,1 rl 7,1 kcal0 g0 g0,8 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
745 g    806 kcal127 g26 g23 g4,6 g
Ravintosisältö / annos186 g    201 kcal32 g6,4 g5,8 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    108 kcal17 g3,4 g3,1 g0,6 g
Sekoita porkkanaraaste ja pilkotut sipulit.

Lisää suola ja anna hetken suolan irrottaa nesteitä.

Lisää joukkoon korppujauhot ja jauheliha, mausta pippurilla, paprika- ja sipulijauheella.

Öljyä pitkula vuoka ja painele mureke siihen.

Paista 200'c n. 30min.

Anna vetäytyä n 15min ennen tarjoilua.