Parsakaali-kukkakaalikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Parsakaali, 100 g, 1,5 dl350 g    105 kcal16 g6,7 g1,1 g5,6 g
Kukkakaali 600 g1 kpl  15 dl144 kcal11 g13 g1,8 g14 g
Sipuli (kuorittu)90 g1,6 kpl  1 dl24 kcal1,2 g4,3 g0,2 g1,5 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Rypsiöljy 5 g 1 tl0,4 rl0,1 dl44 kcal0 g0 g5 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen400 g 80 tl27 rl4 dl132 kcal13 g20 g0 g0 g
Vesi600 g 120 tl40 rl6 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2057 g    456 kcal42 g45 g8,2 g21 g
Ravintosisältö / annos343 g    76 kcal6,9 g7,4 g1,4 g3,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    22 kcal2 g2,2 g0,4 g1 g
Kuullota sipuli ja pilkotut kaalien varret öljyssä kattilassa.

Keitä kasvikset pehmeiksi suolavedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää vettä, maitoa ja mausteita maun ja halutun koostumuksen mukaan.

Kiehauta (muista vahtia, ettei pala pohjaan!) vielä ennen tarjoilua.