Kaalilaatikko sika-nauta+riisi

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Riisi puuroutuva 128 g  10 rl1,5 dl437 kcal7,7 g96 g0,9 g2,9 g
Vesi, vesijohtovesi 400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sipuli 55 g1 kpl  0,6 dl17 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Keräkaali, 100g1000 g    240 kcal12 g34 g2 g21 g
Jauheliha, sika-nauta 400 g    886 kcal70 g0 g68 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15 g    135 kcal0 g0 g15 g0 g
Hunaja 20 g 2,9 tl1 rl0,1 dl66 kcal0,1 g16 g0 g0 g
Lihaliemikuutio Maggi11 g    31 kcal1 g0,8 g2,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
2029 g    1811 kcal92 g150 g89 g25 g
Ravintosisältö / annos2029 g    1811 kcal92 g150 g89 g25 g
Ravintosisältö / 100g100 g    89 kcal4,5 g7,4 g4,4 g1,2 g
Keitä riisi suolassa.

Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa kaali suikaleiksi.

Paista jauheliha ja sipuli.

Mausta ja siirrä lautaselle odottamaan.

Kuumenna öljy kasarissa ja lisää kaalisuikaleet.

Hauduta kaalia kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes se on hieman pehmentynyt.

Mausta hunajalla

Sekoita keskenään riisi, jauheliha ja kaalit.

Levitä seos uunivuokaan.

Kaada päälle lihaliemi ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä laatikko alumiinifoliolla.