Omenapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 200 g 40 tl14 rl2,1 dl1421 kcal1,5 g0,8 g160 g0 g
Sokeri 128 g43 kpl32 tl11 rl1,5 dl518 kcal0 g127 g0 g0 g
Vehnäjauho, sunnuntai195 g  20 rl3 dl683 kcal23 g139 g4,1 g5,9 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)75 g    25 kcal2,5 g3,7 g0 g0 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Vanilliinisokeri, teelusikka5 g    20 kcal0 g5 g0 g0 g
Omena, keskikokoinen 200g300 g1,9 kpl   102 kcal0,6 g21 g0,9 g5,4 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g5 g    18 kcal0,2 g4 g0,2 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
968 g    2873 kcal35 g303 g171 g11 g
Ravintosisältö / annos81 g    241 kcal3 g25 g14 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    297 kcal3,7 g31 g18 g1,2 g
- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.