Pähkinä-omenakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 400 g    142 kcal0,6 g28 g0,4 g8 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3 g    11 kcal0,1 g2,4 g0,1 g0 g
Margariini 60%, keskiarvo 150 g 30 tl11 rl1,6 dl799 kcal0,5 g0,5 g90 g0 g
Kananmuna kuoreton 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Sokeri 170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Maapähkinä 70 g70 kpl 7 rl1 dl398 kcal18 g9 g30 g11 g
Korppujauho 200 g  29 rl4 dl732 kcal21 g150 g2,1 g11 g
Luomu täysjyvävehnäjauho (Myllärin), annos 20g20 g    68 kcal2,4 g12 g0,6 g2,4 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl17 kcal1,5 g2,5 g0,1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1238 g    3110 kcal65 g379 g140 g32 g
Ravintosisältö / annos155 g    389 kcal8,2 g47 g18 g4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    251 kcal5,3 g31 g11 g2,6 g
1) Kuori ja kuutioi omenat ja sekoita joukkoon kaneli.

2) Sulata ja jäähdytä rasva.

Vaahdota kananmunat ja sokeri ja sekoita voisula munavaahtoon.

3) Sekoita korppu-, vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään.

4) Lisää jauhot taikinaan sekä omenakuutiot ja maito.

5) Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (n. 2l vetoinen).

Paistetaan uunin alaosassa 175 asteessa noin 50 minuuttia.