Lakkapannacotta

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl400 g    1360 kcal8 g12 g140 g0 g
Sokeri 43 g14 kpl11 tl3,5 rl1/2 dl173 kcal0 g43 g0 g0 g
Valio maustettu rahka, vanilja200 g    320 kcal15 g32 g14 g0 g
Lakka200 g    84 kcal2,8 g16 g1 g7,4 g
Liivate 10 g 3,3 tl1,1 rl 35 kcal8,6 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
853 g    1971 kcal34 g102 g155 g7,4 g
Ravintosisältö / annos142 g    328 kcal5,7 g17 g26 g1,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    231 kcal4 g12 g18 g0,9 g
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä