Äidin Omenapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta293 g  29 rl4,5 dl1053 kcal38 g205 g6,1 g10 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Kananmuna kuoreton 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Sokeri 255 g85 kpl64 tl21 rl3 dl1035 kcal0 g255 g0 g0 g
Margariini 80%, Rainbow (Ravintoraisio oy), annos 4g100 g    720 kcal1 g1 g80 g0 g
Vesi150 g 30 tl10 rl1,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 8 g2,7 kpl2 tl2/3 rl0,1 dl33 kcal0 g8 g0 g0 g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 200 g    71 kcal0,3 g14 g0,2 g4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
1181 g    3165 kcal60 g487 g103 g14 g
Ravintosisältö / annos59 g    158 kcal3 g24 g5,2 g0,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    268 kcal5,1 g41 g8,7 g1,2 g
Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita keskenään kuivat aineet.

Sulata margariini ja lisää siihen vesi.

Vatkaa muna-sokeriseokseen vuorotellen kuivia aineita ja rasva-vesiseosta.

Kaada taikina vuokaan ja lohko omenat pinnalle.

Ripottele pinnalle 2tl sokeria ja 2tl kanelia.

Paista 200 asteessa kypsäksi.