Kesäkurpisakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)150 g    189 kcal17 g0,5 g14 g0 g
Sokeri 255 g85 kpl64 tl21 rl3 dl1035 kcal0 g255 g0 g0 g
Rypsiöljy 180 g 36 tl13 rl2 dl1592 kcal0 g0 g180 g0 g
Kesäkurpitsa zucchini 400 g1,1 kpl   72 kcal2,2 g10 g1,6 g2,8 g
Vehnäjauho puolikarkea 360 g  36 rl5,5 dl1235 kcal37 g252 g4,3 g13 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2 g    7,3 kcal0,1 g1,6 g0,1 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8 g    32 kcal0 g7,9 g0 g0 g
Rusina 120 g 40 tl13 rl2 dl351 kcal3,4 g72 g0,6 g12 g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g80 g    480 kcal19 g5,3 g43 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
1565 g    5011 kcal79 g608 g243 g27 g
Ravintosisältö / annos78 g    250 kcal3,9 g30 g12 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    320 kcal5 g39 g16 g1,7 g
Raasta kesäkurpisa.

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää kesäkurpitsa raasteeseen öljy ja sekoita joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, pähkinärouhe, kaneli, vaniljasokeri ja rusinat keskenään.

Lisää lopuksi taikinaan.

Kaada taikina isoon kuivakakkuvuokaan.

Tai kahteen pitkänomaiseen vuokaan.

Paista 175 asteessa reilu tunti.

Pienennä kypsymisen loppuvaiheessa lämpöä 160 asteeseen jos kakkujen pinta uhkaa tummua liikaa.

Kakku sopii myös pakastettavaksi.

Säilyy myös ilman pakastusta pitkää ellei tule syödyksi :)