Vichy-valkosipulikurkut

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kurkku 100g500 g1,3 kpl  11 dl50 kcal3 g7 g0,5 g3,5 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L300 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Väkiviinaetikka 150 g 30 tl10 rl1,5 dl50 kcal0 g0,8 g0 g0 g
Suola, annos 3g2.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sinapinsiemen, annos 3g2.5 g    1 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkosipuli 8 g2 kpl   8,7 kcal0,6 g1,3 g0 g0,2 g
Tilli, tuore 40 g  13 rl 12 kcal1,5 g0,4 g0,3 g0,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1088 g    466 kcal5,1 g94 g0,8 g4,5 g
Ravintosisältö / annos109 g    47 kcal0,5 g9 g0,1 g0,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    43 kcal0,5 g8,7 g0,1 g0,4 g
500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.