Sienikastike, Maidoton, Gluteeniton

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kantarelli 335 g8,4 kpl  8,4 dl59 kcal6,1 g1,3 g1,7 g6,4 g
Sipuli (kuorittu)60 g1,1 kpl  2/3 dl16 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Margariini 70%, keiju laktoositon 20 g 4 tl1,4 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Rice dream (The hain celestial group), annos 200g100 g    108 kcal0,1 g9 g2,6 g0,8 g
Valkopippuri 0.5 g 1/4 tl0,1 rl 1,4 kcal0,1 g0,2 g0 g0,1 g
Suola, annos 3g2.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
518 g    308 kcal7,1 g14 g18 g8,3 g
Ravintosisältö / annos86 g    51 kcal1,2 g2,3 g3,1 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    59 kcal1,4 g2,6 g3,6 g1,6 g
335 g kantarelleja/vaalea orakkaita tms.
½ (60g) sipulisilppua
20 g Keiju kasvirasvalevitettä
100 g Rice Dream Cuisine -kermaa
1 maustemitta valkopippuria
1 tl Yrttimauste, Provencale, Meira
½-1 tl suolaa

Silppua sienet karkeahkosti.

Hauduta sienisilppua pannuklla, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.

Lisää rasva pannulle; samoin sipulisilppu.

Anna hautua jonkin aikaa.

Lisää pannulle riisikerma (Rice Dream Cuisine).

Sekoita
Mausta seos valkopippurilla, yrttimausteella ja suolalla.

Maista ja lisää mausteita oman makusi mukaan.

Kastike, tai muhennos tai miksi tätä sanotaankaan, on todella herkullistta leivän päällä, höyrytettyjen vihannesten ja juuresten kanssa.

Viimeksi söimme paistetun maksan kanssa.

Vau, mikä makuelämys!