Punajuuri-vuohenjuustokeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punajuuri 700 g8,8 kpl   269 kcal7 g48 g1,4 g18 g
Vesi500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g11 g    35 kcal0,5 g2 g2,8 g0 g
Punasipuli, kuorittu, 100g100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Rypsiöljy rainbow5 g    45 kcal0 g0 g5 g0 g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g180 g    540 kcal38 g1,8 g38 g0 g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g200 g    116 kcal8 g10 g5 g0 g
Aurajuusto (Valio), annos 17g50 g    170 kcal10 g0 g15 g0 g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g60 g    120 kcal5,1 g1,8 g10 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1806 g    1322 kcal70 g68 g77 g19 g
Ravintosisältö / annos226 g    165 kcal8,7 g8,5 g10 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    73 kcal3,9 g3,8 g4,3 g1,1 g
1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.