Jauhemaksapihvi

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g146 g2,3 kpl   41 kcal0,9 g8,7 g0,3 g3,7 g
Kananmuna kuorineen punnittu63 g1,1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,7 g0 g
Maksa naudan 350 g    459 kcal64 g20 g13 g0 g
Voi, 1 tl, 5 g20 g    146 kcal0,2 g0,2 g16 g0 g
Sipuli (kuorittu)54 g1 kpl  0,6 dl15 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
633 g    740 kcal73 g32 g35 g4,6 g
Ravintosisältö / annos106 g    124 kcal12 g5,4 g5,9 g0,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    117 kcal12 g5,1 g5,5 g0,7 g
1. Kuori ja raasta porkkanat.

2.Sekoita porkkanaraasteeseen jauhettu maksa, kananmuna ja mausta seos niukasti suolalla ja ripauksella valkopippuria.

3. Kuumenna nokare rasvaa teflonpinnoitetussa pannussa.

Nosta seosta lusikalla kuumaan pannuun sopivan kokoisiksi pihveiksi.

Pienennä lämpöä.

Paista pihvit molemmin puolin hyvin miedolla lämmöllä, sillä maksa palaa herkästi.

Tarjoa perunasoseen ja puolukkasurvoksen tai herkkusienimuhennoksen kanssa.