Kaali-porkkanakeitto Maidoton Gluteeniton
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Vesi | 2000 g | | 400 tl | 133 rl | 20 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Valkokaali keräkaali | 1000 g | 0,8 kpl | | | 25 dl | 278 kcal | 12 g | 41 g | 2 g | 21 g |
Porkkana | 200 g | 3,1 kpl | | | | 65 kcal | 1,2 g | 11 g | 0,4 g | 5,1 g |
Sipuli (kuorittu) | 140 g | 2,6 kpl | | | 1,6 dl | 38 kcal | 1,8 g | 6,7 g | 0,3 g | 2,4 g |
Valkosipuli, tuore, silputtu | 20 g | 5 kpl | | | | 21 kcal | 1,6 g | 3,3 g | 0,1 g | 0,4 g |
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g | 45 g | | | | | 405 kcal | 0 g | 0 g | 45 g | 0 g |
Naudan paistijauheliha 7% | 300 g | | | | | 417 kcal | 57 g | 0 g | 21 g | 0 g |
Suola, annos 3g | 15 g | | | | | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Sokeri | 3.5 g | 1,2 kpl | 0,9 tl | 0,3 rl | | 14 kcal | 0 g | 3,5 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 15 annosta | 3724 g | | | | | 1238 kcal | 74 g | 65 g | 69 g | 29 g |
Ravintosisältö / annos | 248 g | | | | | 82 kcal | 4,9 g | 4,3 g | 4,6 g | 1,9 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 33 kcal | 2 g | 1,8 g | 1,8 g | 0,8 g |
2 l vettä
1 kg keräkaalia(valkokaali)
5 porkkanaa (200 g)
1 (140g) sipuli
4 valkosipulin kynttä (20g)
3 rkl Luomu rypsiöljyä
300 g naudan paistijauhelihaa (7%)
2 tl yrttimaustetta
1 tl kirveliä1 tl mustapippuria kokon.
1 tl timjamia
2 pientä laakerinlehteä
3 tl suolaa
1) Kaali suikaloidaan
2) Porkkanat leikataan euron kolikon paksuisiksi lanteiksi
3) Sipuli ja valkosipuli kuutioidaan pieneksi silpuksi
4) Kattilaan lorautetaan n 1½ rkl Luomu rypsiöljyä; annetaan hetki kuumentua.
Lisätään öljyn sekaan kaalisuikaleet, porkkanalantit ja sipuleiden kuutiot ja käännellään niitä hetki
5) Kattilaan lisätään vesi.
Kuumennetaan kiehuvaksi
6) Jauheliha ruskistetaan pannulla n 1½ rkl:ssa rypsiöljyä
7) Ruskistettu jauheliha lisätään keiton joukkoon.
8) Yrttimauste, timjami, laakerinlehdet ja kirveli lisätään keittoon
9) Keitto saa hiljalleen porista levyllä, kunnes kaalit ja porkkanat ovat kypsiä (purutuntuma pitää säilyttää)
Suolaa lisätään keittäjän maun mukaan - mieluimmin vähän kuin paljon.