Kaali-porkkanakeitto Maidoton Gluteeniton

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi2000 g 400 tl133 rl20 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkokaali keräkaali 1000 g0,8 kpl  25 dl278 kcal12 g41 g2 g21 g
Porkkana 200 g3,1 kpl   65 kcal1,2 g11 g0,4 g5,1 g
Sipuli (kuorittu)140 g2,6 kpl  1,6 dl38 kcal1,8 g6,7 g0,3 g2,4 g
Valkosipuli, tuore, silputtu20 g5 kpl   21 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g45 g    405 kcal0 g0 g45 g0 g
Naudan paistijauheliha 7%300 g    417 kcal57 g0 g21 g0 g
Suola, annos 3g15 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 3.5 g1,2 kpl0,9 tl0,3 rl 14 kcal0 g3,5 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
15 annosta
3724 g    1238 kcal74 g65 g69 g29 g
Ravintosisältö / annos248 g    82 kcal4,9 g4,3 g4,6 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    33 kcal2 g1,8 g1,8 g0,8 g
2 l vettä
1 kg keräkaalia(valkokaali)
5 porkkanaa (200 g)
1 (140g) sipuli
4 valkosipulin kynttä (20g)
3 rkl Luomu rypsiöljyä
300 g naudan paistijauhelihaa (7%)
2 tl yrttimaustetta
1 tl kirveliä1 tl mustapippuria kokon.

1 tl timjamia
2 pientä laakerinlehteä
3 tl suolaa

1) Kaali suikaloidaan
2) Porkkanat leikataan euron kolikon paksuisiksi lanteiksi
3) Sipuli ja valkosipuli kuutioidaan pieneksi silpuksi
4) Kattilaan lorautetaan n 1½ rkl Luomu rypsiöljyä; annetaan hetki kuumentua.

Lisätään öljyn sekaan kaalisuikaleet, porkkanalantit ja sipuleiden kuutiot ja käännellään niitä hetki
5) Kattilaan lisätään vesi.

Kuumennetaan kiehuvaksi
6) Jauheliha ruskistetaan pannulla n 1½ rkl:ssa rypsiöljyä
7) Ruskistettu jauheliha lisätään keiton joukkoon.

8) Yrttimauste, timjami, laakerinlehdet ja kirveli lisätään keittoon
9) Keitto saa hiljalleen porista levyllä, kunnes kaalit ja porkkanat ovat kypsiä (purutuntuma pitää säilyttää)
Suolaa lisätään keittäjän maun mukaan - mieluimmin vähän kuin paljon.