Kevyt mustatorvisienikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli 55 g1 kpl  0,6 dl17 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Sieni tatti, hapero 100 g    28 kcal1,8 g2,9 g0,5 g1,9 g
Kasvisliemi laimennettu 500 g  33 rl5 dl46 kcal1,5 g2,1 g3,6 g0,3 g
Sulatejuusto, 9 %, Olympia100 g    150 kcal17 g0 g9 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen300 g 60 tl20 rl3 dl99 kcal10 g15 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 15 g  1,5 rl0,2 dl52 kcal1,5 g11 g0,2 g0,5 g
Rypsiöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1084 g    515 kcal32 g33 g27 g3,6 g
Ravintosisältö / annos271 g    129 kcal8,1 g8,2 g6,9 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    48 kcal3 g3 g2,5 g0,3 g
1. Puhdista sienet ja leikkaa pois jalan tyviosa.

Pilko pieniksi.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Keitä sieniä ensin hetki kattilan pohjalla, kunnes enin neste on haihtunut.

Lisää joukkoon nokare margariinia ja sipulit.

Anna hautua hetken aikaa.

3. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita.

Kaada kattilaan kasvisliemi ja anna kiehua 5 minuuttia.

4. Lisää kattilaan maito ja sulatejuusto ja anna hautua, kunnes juusto on täysin sulanut.

Mausta keitto mustapippurilla ja hienonnetulla tuoreella rakuunalla.

Viimeistele keitto vaahdotetulla maitonokareella.

Tarjoile tuoreen leivän kera.